În cursul lunii au avut loc intrări de 796 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele. 

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,368 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene, impactul deprecierii faţă de euro a unor monede aflate în rezerva valutară (dolarul american, lira sterlina şi yenul japonez) şi altele. 

"Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,602 miliarde de euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2017 au fost de 38,238 miliarde de euro, faţă de 38,842 miliarde de euro la 30 iunie 2017", informează BNR

Plăţile scadente în luna august 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 192 milioane euro.

AGERPRES