Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a vorbit miercuri despre planurile social democraților. Întrebat dacă partidul ia în calcul un boicot la constituirea noului Parlament, Grindeanu a precizat că ponderea de aproximativ 35% pe care social-democraţii o au în noul Parlament nu poate fi ignorată.

El a mai menționat că PSD-ul va utiliza ”toate pârghiile legale” pentru ca votul românilor să fie respectat. De asemenea, el i-a numit ”pierzători” pe liberali și a subliniat încă odată faptul că aceștia nu pot călca peste voturile date de cetățenii din întreaga țară.

„Ceea ce luăm în calcul tot timpul este să respect votul dat de români, iar votul a spus că PSD are aproximativ 35%, cu tot cu redistribuire. Există decizii ale CCR care spun clar cum sunt repartizare conducerile celor două Camere şi în comisii.

Noi vom utiliza toate pârghiile legale ca votul românilor să fie respectat și fiecare partid să primească ceea ce merită și ceea ce au decis românii, nu ce stabilește o gașcă de pierzători la Vila Lac.

Ceea ce nu poate să facă niciun moment această gaşcă a pierzătorilor este să treacă peste această pondere pe care o avem în Parlament, cea de 35%. Ea nu poate fi ignorată”, a declarat Grindeanu, întrebat dacă PSD ia în calcul un boicot la constituirea noului Parlament.

Ce Ministere vrea să preia PSD

În ceea ce privește comisiile parlamentare care s-ar cuveni să fie luate de PSD, în baza ponderii de reprezentare în Parlament, Grindeanu a spus că ceea ce defineşte un PSD european sunt domeniile care ţin de educaţie, sănătate şi muncă, însă strategia va fi discutată în următoarele zile.

„Cred că lucrurile care definesc un PSD european, cele care ţin de muncă, de educaţie şi de sănătate, pentru că noi am dus în Parlament cei mai buni specialişti în domeniul sănătăţii, aceste lucruri cred că sunt obligatorii pentru noi”, a arătat el.