ILIESCU PREVESTESTE MOARTEA PSD

Dupa ce a rabdat cat a rabdat, Ion Iliescu a rabufnit la ultima sedinta a CEx. Cand le-a spus pe sleau pesedistilor inca ametiti de sondaje ca nu sunt pregatiti de alegeri. Foc facut pe social-democratii care tocesc scaunele din studiourile TV si din sediul partidului, Iliescu i-a trimis pe lideri in mijlocul oamenilor, daca mai vor sa fie votati. “S-a schimbat cu totul structura electorala a societatii romanesti. Muncitorimea industriala a fost factorul decisiv in Revolutia romana, iar acum nu mai avem suportul acesteia pentru ca poate nu mai exista si unde exista ea nu mai voteaza cu noi”, i-a dadacit Iliescu pe liderii PSD, scrie Național.

CSM TAXEAZĂ NESIMŢIREA CURŢII CONSTITUŢIONALE

Consiliul Superior al Magistraturii se opune ca judecătorii Curţii Constituţionale să ajungă magistraţi la instanţa supremă. Specialiştii CSM au criticat vehement propunerea judecătorilor de la Curtea Constituţională care doresc să promoveze magistraţi la instanţa supremă, după expirarea mandatului. Judecătorii Curţii Constituţionale vor să promoveze la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după expirarea mandatului de nouă ani, la fel ca orice alt magistrat de carieră. Din cei nouă judecători de la CC, niciunul dintre aceştia nu a condus vreodată o şedinţă de judecată. Cei nouă judecători sunt de formaţie avocaţi, profesori universitari sau foşti parlamentari (Valentin Zoltan Puskas, fost senator UDMR, Ion Predescu, fost senator PSD, Acsinte Gaspar, fost deputat PSD, fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, şi Augustin Zegrean, fost senator PDL). Cei nouă judecători au fost numiţi politic în aceste funcţii de Camera Deputaţilor, Senat şi Preşedintele României. Propunerile de amendamente formulate de CC pentru modificarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii privind organizarea judiciară au fost trimise Ministerului Justiţiei, care l-a înaintat, la 20 iulie 2011, CSM pentru avizare, scrie adevarul.ro.

FIRMELE DIN ROMÂNIA AU PROBLEME URIAŞE ÎN GĂSIREA MUNCITORILOR CALIFICAŢI
Din toată zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), cele mai mari greutăţi în acoperirea posturilor vacante le au companiile din România, potrivit utimului studiu al ManpowerGroup Romania, unul dintre liderii pe resurse umane. Analiza Manpower are ca subiect central intenţiile de angajare în ultimul trimestru din acest an, însă cea mai interesantă situaţie surprinsă de interviurile cu managerii arată dificultăţile uriaşe pe care le au companiile în găsirea oamenilor potriviţi pentru locurile vacante, scrie adevarul.ro.

ACCES LIMITAT LA LICITAŢIILE RAAPPS
Regia Patrimoniului Protocolului de Stat va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va ex­clu­de de la licitaţie pe chiriaşii cu datorii faţă de regie şi îi va despăgubi pentru investiţiile deja efectuate în locuinţe doar dacă acestea au fost autorizate în prealabil, scrie jurnalul.ro.

CINE DĂ BANI PENTRU "AMBASADA SECUILOR"
Consiliile judeţene Hargita şi Covasna vor înfiinţa o asociaţie intercomunitară pentru a finanţa funcţionarea Reprezentanţei Ţinutului Secuiesc din Casa Regiunilor MaghiareAutorităţile locale din Ţinutul Secuiesc caută soluţii pentru finanţarea "reprezentanţei diplomatice" a judeţelor Harghita şi Covasna de la Bruxelles. Cele două judeţe şi-au deschis un birou de reprezentare pe lângă instituţiile europene, dar, spre deosebire de birourile deschise de alte judeţe din România, cel al Ţinutului Secuiesc funcţionează în cadrul Casei Regiunilor Maghiare, un spaţiu închiriat în sediul Parlamentului European de către autorităţile de la Budapesta, scrie România Liberă.
TRAIAN BĂSESCU, LA CASA ALBĂ. SCUTUL DEVINE OFICIAL

Vizita preşedintelui României în SUA este importantă în sine, dincolo de agenda întrevederilor, susţine analistul de politică externă Dan Dungaciu. Astăzi la prânz va fi semnat acordul privind scutul antirachetă, scrie evz.ro.