Modelul Opel Frontera revine pe piaţă. Va fi un SUV electric

Opel a dezvăluit planurile de readucere în prim-plan a unui model Frontera în anul 2024. Numele va fi folosit pentru un model SUV complet nou.

Viitorul Frontera, programat să fie prezentat în acest an, promite să fie o mașină captivantă, echipată cu tehnologii inteligente.

Opel Frontera
Primele imagini cu viitoarea maşină electrică / SURSA FOTO: Opel
Opel Frontera
Primele imagini cu viitoarea maşină electrică / SURSA FOTO: Opel

Modelul va adopta o nouă abordare robustă a filozofiei de design curajos și distinctiv de la Opel. În plus, va marca debutul noii sigle Opel ‘Blitz’ pe un automobil de serie al mărcii germane.

Noul Frontera va fi lansat chiar de la început ca un vehicul electric cu baterii.

„Numele Frontera este ideal pentru noul nostru SUV captivant. Acesta va avea un caracter plin de încredere și va fi poziționat chiar în centrul pieței“, spune CEO-ul Opel, Florian Huettl.

vechiul Opel Frontera
Vechiul model de Opel Frontera / SURSA FOTO: Dreamstime

Noul Opel Frontera va fi dotat cu un nivel ridicat de spațiu și versatilitate și, astfel, se va adresa atât clienților cu un stil de viață activ, cât și familiilor.

Noul venit va continua, de asemenea, tradiția îndelungată a mărcii Opel de a aduce mobilitate la prețuri accesibile unui număr mare de clienți, fiind oferit la un preț accesibil.

Gama electrică a constructorului german

Sosirea variantei electrice pe baterii a noului Frontera, împreună cu lansarea versiunii complet electrice a noii generații Grandland, programată tot pentru acest an, va marca o etapă importantă în tranziția mărcii din Rüsselsheim către o marcă 100% electrică.

Ulterior, Opel va oferi cel puțin o variantă electrică pe baterii pentru fiecare linie de autovehicule.

În prezent, gama largă de modele Opel electrice pe baterii se extinde deja de la Corsa Electric, Mokka Electric, Astra Electric și Astra Sports Tourer Electric, până la noile modele pentru transportul de persoane Combo Electric și Zafira Electric.

În plus, versiunile electrice pe baterii ale întregului portofoliu de vehicule comerciale sunt deja disponibile astăzi – inclusiv noul Combo Electric, noul Vivaro Electric și noul Movano Electric.

În următoarele săptămâni, constructorul german promite să dezvăluie primele imagini ale noului Frontera. Vom primi şi informații detaliate despre noul model electric, foarte curând.