Șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă, a făcut declarații foarte importante cu privire la problema revenirii la starea de urgență în România.

”Nu există în momentul de față o astfel de analiză cu privire la o situație care ar putea determina revenirea la starea de urgență. Sunt analizate diverse măsuri punctuale care ar putea limita la nivel local, zonal sau în funcție de un anumit interval orar anumite activități în spațiile publice, tocmai pentru a nu afecta reluarea activităților economice. Economia trebuie să-și revină la normal”, a spus Dancă.

Obiectivul esențial pentru Guvern este relansarea economiei

El a mai precizat că Guvernul va anunța măsurile care se impun numai după ce ”se va ajunge la o concluzie cu aceste analize”.

”Revenirea la normalitate și asigurarea cadrului necesar pentru relansarea activităților economice este un obiectiv esențial pentru a ne putea desfășura activitățile în perioada următoare”, a precizat Ionel Dancă, conform libertatea.ro.

În context, Premierul Ludovic Orban a declarat luni că la nivel guvernamental se ia în calcul introducerea de noi măsuri restrictive, pentru a fi limitată răspândirea noului coronavirus.

Noi restricții, cât mai repede posibil

Este vorba cel puțin despre spațiile în care este foarte aglomerat, cum ar fi, de exemplu, piețele și unde factorii de decizie ar dori ca oamenii să umble cu masca pe față.

”Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a declarat, în acest sens, Ludovic Orban.

Se pare că Guvernul dorește să impună această nouă restricție cât mai repede posibil, chiar din această săptămână, dacă se poate.

Evoluția pandemiei de coronavirus în România stârnește îngrijorare maximă în rândul medicilor și al autorităților, în condițiile în care o mare parte dintre români nu se arată dispuși a respecta regulile de distanțare socială impuse de măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.