Creşterea medie a preţurilor de consum în cea mai mare economie europeană se va situa anul acesta la aproximativ 0,25%, faţă de un avans de 1,1% previzionat în decembrie, se arată în buletinul lunar al Băncii Centrale a Germaniei. 
Pentru 2017, instituţia se aşteaptă ca rata inflaţiei să ajungă la 1,75%, faţă de 2% estimată în decembrie. 

În mod obişnuit, Bundesbank publică de două ori pe an estimările privind inflaţia, iar următoarea estimare era programată în iunie. Însă, declinul preţului la ţiţei, de la începutul anului, a determinat instituţia să-şi revizuiască prognoza privind inflaţia. De asemenea, Bundesbank a dat asigurări că declinul preţului la ţiţei, alături de piaţa solidă a forţei de muncă, va contribui la accelerarea creşterii economiei germane în primul trimestru din 2016. 

Şi Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea revizui, în martie, prognozele privind inflaţia în zona euro. În prezent, BCE se aşteaptă ca rata inflaţiei să se situeze la 1% în 2016 şi la 1,6% în 2017. 

Anul trecut, salariile reale în Germania au urcat cu 2,5%, cel mai ridicat ritm de creştere din 2008, un nou indiciu al accelerării redresării economiei. 

Majorarea salariilor se datorează situaţiei favorabile a economiei şi a pieţei muncii, aproape 43 de milioane de germani având un loc de muncă în 2015. Rata şomajului în Germania este printre cele mai scăzute din UE. 

Economia germană a înregistrat în 2015 o creştere de 1,7%, iar recent Bundesbank prognoza o expansiune de 1,8% în 2016 şi un avans de 1,7% în 2017. AGERPRES