Zece producători de brânză din din Jina, Răşinari, Vurpăr și Sadu s-au constituit în Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu și  au primit certificatul de conformitate, pentru a putea produce și comercializa acest produs cu denumirea Telemea de Sibiu.

Telemeaua de Sibiu a devenit oficial produs cu indicaţie geografică protejată, iar producătorii îl vor putea comercializa în spaţiul comunitar. Cei interesaţi vor fi siguri că brânza vândută sub această denumire este un produs original, dă asigurări Ionuţ Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii, citat de agenția de presă a Radio România.

Documentația este făcută de așa natură încât oricine din județul Sibiu poate intra în această asociație. Până acum au ajuns la aproximativ 25 de tone toţi cei zece producători împreună și își vor mări treptat capacitatea.

Iar asocierea oficială a producătorilor din zona Sibiului reprezintă inclusiv pentru consumatori un avantaj major.Tot timpul erau într-o dilemă și erau într-o necunoscută atunci când cumpărau Telemea de Sibiu. În prezent, dacă poartă denumirea Telemea de Sibiu, pot fi siguri, categoric, este produsă în județul Sibiu de către cei din grupul aplicant, arată sursa citată.