Cea de-a 40-a ediţie a Forumului Economic de la Davos îşi va deschide lucrările pe data de 27 ianuarie, pe fondul unei crize care încă nu s-a terminat. Ieri a avut loc conferinţa de presă care precede lucrările reuniunii, conferinţă la care CEO-ul Forumului de la Davos a prezentat principalele teme ce se vor afla pe agenda participanţilor.

Tema principală a summit-ului de la Davos este “îmbunătăţirea stării planetei: regândirea, remodelarea şi reconstruirea acesteia” spune Klaus Schwab, care a ţinut să precizeze că lumea post-criză este fundamental schimbată.

“Cele 2.500 de personalităţi care vor participa la reuniunea de la Davos, dintre care 1.400 de şefi de companii şi experţi, vor încerca să găsească idei şi soluţii pentru ca drama financiară începută în toamna lui 2008 să nu se mai repede niciodată” scriu jurnaliştii cotidianului elveţian “Le Temps”, care adaugă faptul că guvernarea mondială va fi unul dintre punctele importante de discuţie.

Summit-ul va fi deschis cu un discurs ţinut de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi va fi prezidat de Josef Ackermann, CEO-ul Deutsche Bank.