'Nu va avea loc nicio reuniune trilaterală până în acest weekend'', a precizat sursa citată.

Comisia Europeană a anunţat că ministrul energiei ucrainean, Iuri Prodan, va veni la Bruxelles pentru a participa vineri la o conferinţă internaţională. El se va întâlni cu comisarul european pentru energie Gunther Oettinger pentru a pregăti ''viitoarea reuniune în trei, cu Ucraina şi Rusia, ale cărei dată şi loc nu au fost deocamdată stabilite'', potrivit executivului UE.

Participarea lui Prodan la această conferinţă privind infrastructura gazieră din Ucraina era considerată o oportunitate pentru a organiza reuniunea trilaterală UE-Ucraina-Rusia în capitala belgiană. Partea rusă inclusese acest punct pe agenda sa, au explicat surse apropiate acestui dosar.

Totuşi, Kievul încă nu este în măsură să îşi dea acordul asupra propunerii de reglementare discutate la precedenta reuniune, desfăşurată pe 26 septembrie la Berlin.

Propunerea respectivă prevede plata de către Kiev a 3,1 miliarde de dolari pentru facturile datorate către concernul rus Gazprom, dintre care două miliarde de dolari până la finalul lunii octombrie.

În schimb, Gazprom se anagajează să reia livrările de gaze către Ucraina, de cel puţin 5 miliarde de metri cubi, la preţul de 385 dolari/mia de metri cubi.

SURSA: Agerpres