"După ce săptămâna trecută, Unirea Shopping Center (USC) a publicat detalii despre cei 3 milioane de lei scoși de Carmen Palade, pe avansuri nejustificate, dar și detalii despre vânzarea mașinilor aparținând USC la prețuri de nimic, fără un raport de evaluare și fără aprobarea CA, către propriile firme, pentru a le închiria la câteva zile, din nou către USC, dezvăluirile despre managementul defectuos dar și despre felul în care fostul Director General și-a însușit banii companiei continuă", se mai arată în comunicat.

Avansuri fără justificare și cumpărături la Miami și la New York cu cardul de companie de 2 milioane de lei!

Unirea Shopping Cetner prezintă o serie de Referate prin care Carmen Palade scotea bani din casieria Unirea Shopping Center, fără nici o justificare, sub forma de avans spre decontare. Sumele sunt cu adevărat șocante!, precizează comunicatul companiei.

Carmen Palade își făcuse un obicei din a scoate la fiecare două zile, uneori chiar și zilnic câte 5000 de lei din casieria companiei, pe referate sumare, fără nici o justificare. Toate referatele menționează că banii sunt ridicați în numerar, de Palade personal.

Procesul de audit nu a identificat până acum nici un document justificativ pentru aceste sume, care totalizează peste 300.000 de euro, în cei  5 ani analizați.

Setea fostei soții a lui Dan Adamescu pentru banii USC a fost însă mult mai mare. Aceasta a folosit cardul companiei pentru cumpărături extravagante.

Un exemplu al acestor cheltuieli este un turneu făcut de Carmen Palade în lunile decembrie 2015 – ianuarie 2016 în Miami, New York și Viena, repetat și în 2017.

Aceasta a decontat cheltuieli turistice și deplasare în străinătate de 34.000 de euro. Însă pentru că avea nevoie și de bani de buzunar, Palade a mai plătit cu cardul companiei 23.500 în două zile de shopping de lux la Miami, 23.600 de de dolari la New York și 23.105 euro la Viena. 

Toate aceste cheltuieli erau făcute în perioada în care USC a raportat pierderi financiare, iar Dan Adamescu era încarcerat.

Desigur, lista de shopping a fostei doamne Adamescu este mult mai lungă. Are 92 de pagini care cumulează într-un an peste 900.000 de lei cheltuiți pe branduri de lux. La acești bani, se adaugă și facturile de transport și cazare de aproape 300.000 de lei.

În ianuarie 2017, când Dan Adamescu era deja grav bolnav și se lupta pentru viața sa, Palade a cheltuit peste 100.000 de lei la shopping în USA, din banii Unirea Shopping Center.

Toate aceste cheltuieli constituie o radiografie a felului în care USC a fost ”căpușată” fără reținere de către cea care îndeplinea funcția de Director General.

Unirea Shopping Center a demarat un proces de recuperare a acestor sume nejustificate, care a prejudiciat grav compania și ivestitorii sai.