Rețeta de gem de limonadă cu doar 4 ingrediente

Această rețetă de gem de limonadă are doar patru ingrediente și e nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a fi pregătită. Pentru a face această rețetă trebuie să adunați cele patru ingrediente: limonadă, câteva lămâi mari, proaspete, cât mai zemoase, zahăr granulat și pectină lichidă de fructe.

Întindeți gemul de limonadă cu conținut scăzut de sodiu pe pâine prăjită, brioșe englezești, biscuiți sau pe clătite pentru brunch sau micul dejun. L-ați putea folosi și ca umplutură la o prăjitură sau îl puteți turna un bol cu înghețată.

Timp de preparare: 5 minute. Timp de gătire: 15 minute. Timp total: 20 de minute. Porții: 30.

Ingrediente

1 1/2 cană de limonadă

4 lămâi mari

4 1/2 căni de zahăr granulat

3 lingurițe pectină lichidă de fructe

Important de știut

Asigurați-vă că utilizați o cană de măsurare a lichidelor pentru a măsura amestecul de limonadă și lichid strecurat și o ceașcă specială pentru a măsura cantitatea de zahăr.

Cu cât gemul va sta mai mult înainte de a fi mâncat, cu atât mai puternică va fi aroma de lămâie. Așa că e bine să aveți răbdare! Folosiți limonada preferată din comerț sau preparați-o acasă pentru această rețetă de gem!

Modul de preparare

Se curăță de coajă lămâile. Într-o oală medie, încălziți la foc mediu timp de 8 minute limonada în care adăugați coaja de la lămâie.Nu lăsați amestecul să fiarbă. Luați de pe foc și strecurați coaja, pentru a vă asigura că se eliberează tot uleiul din coaja. (Amestecul ar trebui să producă 2 căni de lichid).

Adăugați mai multă limonadă pentru a face 2 căni dacă nu aveți suficient lichid. Puneți cele 2 căni de amestec de lămâie și zahăr într-o oală mare. Puneți la fiert, la foc mare.

În timp ce amestecați, adăugați pectina lichidă. Continuați să fierbeți timp de 2 minute. Verificați temperatura lichidului. Dacă este de 220 de grade F sau mai mult, luați cratița de pe foc.

Puneți borcanele la sterilizat. Abia apoi puteți turna gemul în borcane, pe care le puteți pune la frigider sau puteți urma un proces de conservare. Lăsați gemul să stea la rece cel puțin două săptămâni. Aroma de lămâie va deveni mai puternică în timp.

Valori nutriționale pe porție

Calorii: 63

Grăsimi totale: 0 g

Grăsimi saturate: 0 g

Colesterol: 0 mg

Sodiu: 0 mg

Carbohidrați totali: 17 g

Fibre alimentare: 0,6 g

Zaharuri totale: 15,8 g

Proteine: 0,2 g

Vitamina D: 0 mcg

Calciu: 4 mg

Fier: 0 mg

Potasiu: 19 mg

Cât de sănătoase sunt lămâile

Pline de vitamina C, lămâile ajută la promovarea sintezei colagenului, important pentru o piele suplă și strălucitoare. Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor radicalilor liberi.

Vitamina C ajută organismul să producă colagen pentru piele, ajută organismul să absoarbă fierul și susține sistemul imunitar. Cercetările arată că un consum zilnic de suc de lămâie diluat în apă poate crește nivelul de citrat de urină, o sare din acidul citric care se leagă de calciu și poate ajuta la împiedicarea formării pietrelor la rinichi.