Numărul angajaţilor din centrul de dezvoltare de software din Iaşi al retailerului online Amazon.com se va dubla în următorii doi-trei ani, decizia de extindere având la bază nivelul avansat de pregătire al informaticieniilor din această zonă, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Am decis să extindem centrul de dezvoltare din Iaşi, deschis acum cinci ani, în primul rând datorită nivelului avansat de pregatire pe care îl au informaticienii din aceasta zonă. În centrul de dezvoltare de aici încercăm să rezolvăm probleme complexe de scalabilitate, cu care puţine companii din lume se confruntă, având în vedere dimensiunea şi specificul Amazon”, a declarat directorului centrului de dezvoltare din Iaşi al Amazon, Lucian Vornicu.

Conform datelor publicate de Registrul Comerţului, Amazon Development Center avea 29 de angajaţi în 2009, cu patru mai mult decât în anul anterior.

Amazon a închiriat 1.400 metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A în complexul Palas din Iaşi, de aproape trei ori mai mult faţă de suprafaţa ocupată anterior.

Directorului centrului de dezvoltare din Iaşi al retailerului online a precizat că la Iaşi se dezvoltă aplicaţii numai pentru companie.

„Echipele din Iaşi nu sunt agrenate într-un stil de dezvoltare de tip outsourcing, ci sunt implicate în «full-cycle development», angajaţii fiind încurajaţi să participe la realizarea de software în toate fazele sale – conceperea de specificaţii, arhitectura, dezvoltare, terminând cu testarea, lansarea şi îmbunătăţirea tehnologiilor deja lansate”, a spus Vornicu.

Conform oficialului companiei, Amazon nu are în plan, deocamdată, să dechidă un magazin online în România.

„La acest moment, nu există planuri imediate pentru a deschide o prezenţă retail în România. Dar România este una dintre ţările din care, începând cu acest an, se pot comanda foarte multe produse de pe site-urile europene ale Amazon. Costurile de transport au fost reduse, iar selecţia a fost mult extinsă astfel încât tot mai multi clienţi din România să poată cumpăra cu uşurinţă de pe Amazon.co.uk, Amazon.de sau Amazon.fr. Amazon este, însă, în continuă expansiune şi sper ca şi noi să ne putem bucura, într-un viitor nu prea îndepărtat, de serviciile de retail chiar în România”, a mai spus Vornicu.

Centrul de dezvoltare software al Amazon în România a fost deschis în urmă cu cinci ani în Iaşi.

SURSA: Mediafax