Restructurări Guvern. Premierul Marcel Ciolacu va demara, în şedinţa de marţi a Guvernului, discuţiile cu miniştrii privind planurile de reorganizare a ministerelor pe care le conduc.

Marcel Ciolacu va demara discuții cu miniștrii

În paralel cu reorganizarea, urmează să se înfiinţeze la nivelul fiecărui minister un serviciu unic de avizare, conform informațiilor publicate de Agerpres.

Restructurări Guvern. Serviciul va prelua solicitările de la cetăţeni, Primării și persoane juridice pentru a le distribui spre soluţionare către agenţiile şi instituţiile subordonate.

Reorganizarea ministerelor reprezintă o prioritate pentru Guvern

Anterior, premierul a subliniat că discuțiile despre reorganizare reprezintă o prioritate după promulgarea pachetului fiscal.

„Pentru mine, prioritatea – și aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu în ziua de 20 octombrie.

Restructurări Guvern. Între timp, pachetul de măsuri fiscale a fost promulgat și publicat în Monitorul Oficial. În altă ordine de idei, premierul a spus cu altă ocazie că angajările la stat sunt interzise.

Acesta a făcut declarații cu privire la Ordonanța 34/2023. Este cea care interzice angajările în instituțiile de stat. Declarațiile sale vin în contextul întrebărilor jurnaliștilor cu privire la rapoartele despre angajările din mai multe primării din țară, care au fost demarate începând cu luna septembrie.

Într-o discuție cu presa la finalul vizitei sale pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, Ciolacu a fost întrebat despre situația angajărilor în instituțiile de stat.

Întrebările au fost puse în contextul în care Guvernul și-a asumat răspunderea pe:

  • pachetul fiscal;
  • pachetul de reducere a cheltuielilor bugetare.

Șeful Guvernului a subliniat că Ordonanța 34/2023 clar interzice angajările în instituțiile de stat.

„Îmi pare rău, cred că avem informații diferite. Avem Ordonanța 34 care interzice acest lucru. Dacă s-au făcut transferuri, masa de angajați rămânând aceeași, e cu totul altceva”, a explicat Ciolacu.

Precizările sale au venit în contextul în care au existat rapoarte contradictorii despre angajările care au avut loc în anumite primării din țară, începând cu luna septembrie, după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pe pachetul fiscal și pe pachetul de reducere a cheltuielilor bugetare.