Vești proaste pentru locuitorii a două localități din județul Arad. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, intră în vigoare noi măsuri. Mai exact, autorităţile judeţene impun restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi program scurt pentru magazine în localităţile arădene Dezna şi Igneşti.

Noile măsuri intră în vigoare din acest weekend în contextul în care incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 4 la mia de locuitori.

Mai exact, potrivit ultimelor informații transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, în localitatea Dezna incidenţa era, luni, de 5,31 la mie, această localitate fiind prima din judeţ în care s-au aplicat anumite restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depăşea 3 la mie.

De cealaltă parte, în localitatea Igneşti, incidenţa este de 4,35 la mie, în cursul zilei de luni.

Restricții de circulație în două localități din județul Arad

Astfel, pentru ambele cazuri, CJSU a decis să emită hotărâri de aplicare a restricţiilor prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie. În acest context, începând cu acest weekend, circulaţia persoanelor este interzisă după ora 20,00, fără o justificare menţionată în declaraţia pe propria răspundere care trebuie completată.

Totodată, magzinele vor avea și ele program scurt și se vor închide la ora 18.00. De menționat este faptul că aceste restricții sunt generale și vor rămâne aplicate până în momentul în care incidența va scădea sub nivlul de 3,5 la mie în zonele vizate.

În ceea ce privește restul restricților care intră în vigoare, printre acestea se numără  suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

Totodată, în localităţile Moneasa şi Fântânele sunt înregistrate incidenţe de 2,4, respectiv 1,88 la mia de locuitori, acestea fiind cele mai mari din judeţ după Dezna şi Igneşti.

Amintim faptul că de la începutul pandemiei, și până în prezent, în judeţul Arad au fost confirmate 24.022 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost raportate 11 infectări. În ceea ce privește numărul deceselor, în total, au fost înregistrate 977 de decese la persoane cu COVID-19.