DSP vine cu precizări de ultimă oră. Sursa citată anunță două focare de coronavirus în Galați. Mai exact, este vorba despre două familii care au fost confirmate cu covid-19. Şase cazuri de COVID-19 au fost raportate în municipiul Galaţi, iar alte patru în localitatea Cavadineşti.

În ceea ce privește modul de infectare, în cazul focarului covid din municipiul Galaţi, se pare că îmbolnăvirea s-a produs după ce două persoane din Bucureşti au venit în vizită la rude. Odată revenite în Capitală după vizită, acestea aveau deja semne de boală, s-au testat şi au ieşit pozitive la coronavirus. Ulterior, patru rude ale lor din Galaţi au ieşit pozitive la coronavirus.

Pe de altă parte, în localitatea Cavadineşti, este vorba de asemenea despre un focar familial cu 4 infectări. În acest sens, autoritățile au efectuat anchete epidemiologice, dispunând izolarea la domiciliu.

Persoanele infectate nu erau vaccinate 

„Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, la nivelul judeţului, au fost înregistrate două focare familiale de SARS-COV 2, care au totalizat 6 cazuri (municipiul Galaţi), respectiv 4 cazuri (comuna Cavadineşti). În ambele cazuri s-au efectuat anchete epidemiologice şi s-a dispus izolarea la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, pentru toate persoanelor confirmate”, a transmis luni Prefectura Galaţi.

De menționat este faptul că în cazul focarului din municipiul Galaţi, din cei 6 bolnavi unul este vaccinat anti-COVID, iar dintre cel de la Cavadineşti, niciunul dintre cei 4 nu este vaccinat anti-COVID.

Amintim faptul că în județul Galaț, în cursul zilei de sâmbătă au fost raportate 26 de noi infectări iar duminică 15 cazuri noi de COVID 19.  În ceea ce privește situația la nivel național, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 30 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.097.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Totodată, 1.054.417 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.