‘Finalizarea lucrărilor permite operarea pistei nr. 1 la capacitate maximă, inclusiv în condiţii de vizibilitate redusă (ceaţă, ninsoare abundentă) sau vreme nefavorabilă. Echipa CNAB depune toate eforturile pentru a asigura în permanenţă un nivel înalt de securitate şi confort pentru toţi pasagerii care tranzitează aeroporturile bucureştene. Dispunem de tehnica şi personalul pregătit pentru operaţiunile speciale pe aeroport şi am luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranţă a tuturor aeronavelor’, a precizat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

Potrivit unui comunicat al CNAB, lucrările de execuţie s-au încheiat în weekend-ul tocmai încheiat şi au totalizat o suprafaţă de 67.228 metri pătraţi, din care 39.483 metri pătraţi la pista nr. 1 şi alţi 27.745 metri pătraţi la platforme şi căi rulare a avioanelor.

‘Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă şi securitate a activităţilor aeroportuare, precum şi pentru minimizarea disconfortului pasagerilor, lucrările de reparaţii s-au desfăşurat în special noaptea, în afara orelor de vârf ale traficului aerian. Lucrările au avut un grad de complexitate ridicat şi s-au desfăşurat sub trafic, în ritm susţinut, depinzând însă de condiţiile meteo (ploaie, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute), prioritatea absolută a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti fiind operarea în siguranţă a traficului aerian pe Aeroportul Henri Coandă’, notează CNAB.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a demarat, în luna septembrie, lucrările de reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.