Directorul Renault responsabil pentru competitivitate, Thierry Bollore, a afirmat că o fabrică de motoare ar avea sens, ţinând cont că firma franceză are capacitatea de a construi 400.000 de vehicule la fabricile sale din Tangier şi Casablanca.

'Ne gândim la o astfel de fabrică, dar în primul rând trebuie să avem un lanţ de aprovizionare mai solid', a afirmat Bollore la Salonul auto de la Paris.

Renault construieşte Dacia Sandero în Moroc şi a ameninţat că va muta producţia acolo de la fabrica din România, unde sindicatele cer salarii mai mari.

În noiembrie urmează să fie inaugurată şi noua uzină Renault din apropiere de Oran, Algeria, unde grupul va produce modelul Dacia Logan care va fi comercializat însă sub numele Renault Symbol pe piaţa din Algeria. Uzina va crea 350 de locuri de muncă directe, ceea ce îi va permite să aibă o capacitate de asamblare de 25.000 de vehicule pe an în prima fază a proiectului. În cea de a doua fază, capacitatea de producţie ar urma să ajungă la 75.000 de vehicule pe an iar uzina va asambla şi utilitare.

Grupul auto francez a subliniat că uzina din Algeria nu are nimic de a face cu uzina din ţara vecină Maroc. Uzina Renault de la Tanger produce modelele Dokker, Lodgy şi Sandero, iar aproximativ 90% din producţie este destinată exportului, în special spre Europa şi Franţa.

 

Peste un milion de vizitatori sunt aşteptaţi în perioada 4 – 19 octombrie să viziteze Salonul auto de la Paris, care anul acesta se va întinde pe o suprafaţă de 125.000 de metri pătraţi unde vor fi prezente cel puţin 260 de mărci şi 71 de constructori de automobile. La acest salon care se desfăşoară odată la doi ani, constructorul român Dacia va lansa versiunile Stepway ale modelelor Lodgy şi Dokker precum şi două noi premiere Dacia Duster Air şi Dacia Sandero Black Touch.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.AGERPRES