"În întâlnirea de astăzi, s-a reafirmat dorinţa managementului Grupului Renault de a păstra uzina de la Mioveni ca fiind cea mai importantă uzină din afara Franţei. Deci nici vorbă de relocare", a spus Gerea.

Ministrul s-a arătat impresionat de nivelul cantitativ la care a ajuns producţia uzinei de la Mioveni, dar şi de atenţia acordată angajaţilor de către patronat.

"Am vizitat noile facilităţi instalate în uzină, pe parcursul anului trecut. Ritmul pe care Dacia a reuşit să-l atingă, de a livra o maşină la 55 de secunde, este extraordinar de important, impresionant. De asemenea, este impresionată grija pe care Dacia o acordă angajaţilor săi", a afirmat ministrul Economiei.

El a reafirmat, totodată, intenţia autorităţilor române de a asigura producătorului auto toate condiţiile pentru desfăşurarea şi chiar dezvoltarea activităţii de producţie.

"Dacia este unul dintre cei mai importanţi actori în peisajul economic românesc, este o componentă importantă a Produsului Intern Brut, a exporturilor româneşti. În mod firesc, trebuie să acordăm întreaga noastră atenţie pentru ca un producător de genul Dacia-Renault să se simtă bine în România, să aibă toate condiţiile să-şi poată desfăşura activitatea şi, de ce nu, să o dezvolte", a mai afirmat ministrul Economiei. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: