În prezent, utilitara Fiat este produsă în parteneriat cu constructorul francez PSA Peugeot Citroën la uzina de la Sevelnord în cadrul unui acord de parteneriat căruia grupul italian a decis să îi pună punct. La uzina Renault de la Sandouville vehiculul Fiat, care potrivit unor surse interne ar urma să fie viitoarea generaţie a modelului Scudo, va începe să fie produs din a doua jumătate a lui 2016 şi va fi bazat pe platforma Renault Trafic.

'Acest nou parteneriat în Franţa nu ar fi fost posibil fără semnarea, anul trecut, a acordului de competitivitate', a declarat Carlos Ghosn în prezenţa noului ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron. 'Uzinele noastre din Franţa au redevenit competitive nu doar pentru grupul Renault dar şi pentru alţi constructori auto', a adăugat Ghosn.

În conformitate cu acordul de competitivitate semnat în luna martie a anului trecut cu sindicatele franceze, conducerea Renault s-a angajat să menţină activitatea la toate uzinele franceze pe întreaga durată a acestui acord şi să le acorde volume suplimentare de producţie în contul partenerilor. În schimb, sindicatele au acceptat majorarea timpului de lucru de la 32 la 35 de ore pe săptămână, îngheţarea salariilor în 2014 şi eliminarea a 7.500 posturi până în 2016.

În urma acestui acord de competitivitate dar şi a unor investiţii de 230 de milioane de euro, uzina Renault de la Sandouville a trecut de la 6.500 de salariaţi şi o producţie de 250.000 de vehicule pe an în 2002 la un volum de producţie de 100.000 de vehicule pe an şi un efectiv de 2.000 de salariaţi.

Pentru Renault, acordul cu Fiat se adaugă altor acorduri de cooperare convenite cu alţi constructori europeni. Grupul francez produce deja pentru grupul german Mercedes o versiune a furgonetei sale Kangoo la uzina sa de la Maubeuge (nordul Franţei) şi de asemenea, împreună cu Smart, dezvoltă vehicule mici precum Twingo III. AGERPRES