"Până în prezent, toate dosarele de subvenţii s-au derulat conform planului, totalizând 71,5 milioane lei. Ultimul dosar este actualmente în curs şi presupune acordarea ultimei tranşe, în valoare de 28,9 milioane de lei", au precizat reprezentanţii RTR.

Renault Technologie Roumanie a primit subvenţii din partea statului român pentru construcţia centrului de încercări de la Titu, investiţie greenfield, ce presupune construcţia şi echiparea unui centru cu bancuri de probă şi piste de rulaj, precum şi crearea de locuri de muncă.

Proiectul de construcţie şi dotare a centrului se derulează în perioada 2008-2011 şi a creat peste 400 de noi locuri de muncă în zona Titu (judeţul Dâmboviţa).

Valoarea totală a investiţiei este de 166 de milioane euro, iar ajutorul de stat aprobat este de 100,4 milioane de lei, a precizat Direcţia de Comunicare a RTR.

RTR este centrul regional de inginerie al Grupului Renault, care are ca responsabilitate dezvoltarea la nivel mondial a gamei Logan şi, în special, adaptarea proiectelor de vehicule şi mecanică fabricate şi comercializate pe pieţele din Europa de Est şi zona mediteraneană. În prezent, la RTR lucrează 2.500 de ingineri pentru proiectarea şi adaptarea modelelor din gama Dacia şi Renault.

Renault Technologie Roumanie are trei locaţii: în Bucureşti studio de design şi birouri de proiectare, la Piteşti asistenţă pentru uzinele Dacia, iar la Titu un centru de încercări (piste, bancuri).
SURSA: Agerpres