Constructorul auto francez Renault a decis luni să trimită în şomaj parţial majoritatea salariaţilor săi terţiari din regiunea Ile-de-France (din jurul Parisului), pentru a se adapta la scăderea activităţii provocată de epidemia de coronavirus, transmite Reuters, conform Agerpres.

„La două săptămâni după oprirea activităţii industriale şi comerciale, trebuie să adaptăm timpul de lucru al colaboratorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Renault.

Începând de luni, şi până la noi ordine, salariaţii Renault din sectorul terţiar vor lucra de acasă dimineaţa iar după-amiaza vor fi în şomaj parţial. Doar un mic număr de angajaţi vor lucra în regim full-time pentru a asigura menţinerea unor activităţi cheie precum securitatea, mentenanţa şi comunicaţiile.

Potrivit unei surse sindicale, măsura ar viza între 1.500 şi 2.000 de angajaţi.

Anterior, Renault a anunţat că producţia tuturor fabricilor sale din întreaga lume, cu excepţia celor din China şi Coreea de Sud, a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19). „Grupul intenţionează să reia activităţile de producţie în ţările implicate de îndată ce condiţiile vor permite şi va implementa măsuri adecvate pentru a răspunde eficient cererii”, se arată în comunicatul difuzat luni de Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi sunt în şomaj tehnic.