Noua berlină, care preia numele unui alt vehicul Renault vândut deja în China, va fi comercializată de la finele anului în Franţa, apoi în restul Europei, în Magreb şi în Turcia.

Talisman rupe o tradiţie începută de Renault în 1993, când a denumit “Laguna” berlina sa din segmentul “D”. Trei generaţii de Laguna s-au succedat între 1994 şi 2005. Cea de-a treia generaţie de Laguna, lansată în anul 2007, s-a vândut în doar 345.000 de exemplare, faţă de 1,4 milioane şi 1,1 milioane pentru primele două modele. De exemplu, în 2014, Renault a comercializat doar aproximativ 16.000 de Laguna III, ceea ce a pus sub semnul întrebării menţinerea uzinei de la Sandouville, unde era asamblat acest model, scrie Agerpres.

Pentru a putea concura cu cei trei mari constructori germani de automobile de lux – BMW, Mercedes-Benz şi Audi – constructorul francez mizează pe design, echipări şi confort. De asemenea, Talisman, ale cărei dimensiuni sunt mai mari decât predecesoarea Laguna, va fi oferit şi în versiunea break, care ar urma să fie dezvăluită la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.

Talisman va fi asamblată la uzina Renault de la Douai, nordul Franţei, în aceeaşi uzină şi pe aceeaşi platformă modulară ca şi recentele Espace şi Kadjar, care sunt comune cu Nissan Qashqai şi X-Trail. În schimb, uzina de la Sandouville, care până acum a produs modele de vârf din gama Renault, a fost reconvertită în 2014 pentru producţia de furgonete.