Renault Romania a solicitat subventii in valoare de 70 de milioane de euro din partea statului roman pentru Centrul Tehnic de la Titu, pentru furnizorii companiei Dacia si o parte din cei ai Nissan, a declarat directorul general al Automobile Dacia SA, Francois Fourmont.

Potrivit acestuia, Renault a mai solicitat si o garantie in valoare de 100 milioane de euro din partea statului roman, pentru a putea obtine un imprumut de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI).

Reprezentantul Dacia a explicat ca Renault a solicitat „ajutoare pe trei planuri”, dintre care primul, reprezentand 28 milioane de euro este destinati centrului de la Titu, ajutor ce urmeaza sa fie acordat esalonat, pe o perioada de trei ani, din 2009 pana in 2011. Al doilea plan al ajutorului se refera, potrivit lui Fourmont, tot la Centrul din Titu.

Nu in ultimul rand, Renault a solicitat ajutoare in valoare de 40 de milioane de euro pentru furnizorii Dacia si Nissan din Romania, pentru realizarea unor proiecte de investitii cu valoare totala de peste 200 de milioane de euro.

„Valoarea subventiilor acordate pana acum de statul roman pentru Renault se ridica la 75-78 milioane de euro, in conditiile in care investitiile totale ale companiei se ridica la peste 1,5 miliarde euro in total”, a adaugat Fourmont.