Renault întenţionează să producă două modele low-cost în Nigeria şi a realizat un joint venture cu un conglomerat local în acest sens, scrie economica.net. Este vorba despre modelele Logan şi Duster, care vor fi asamblate la uzina Coscharis din Lagos din luna octombrie 2019.

„Cu o populaţie de peste 200 milioane de locuitori, Nigeria este o ţară africană de importanţă strategică unde Groupe Renault intenţionează să îşi extindă prezenţa”, a declarat Fabrice Cambolive, director de operaţiuni pentru regiunea Africa-Orientul Mijlociu-India Pacific. Pentru început, francezii mizează pe circa 900 de înmatriculări pe an, adică 5% din piaţa auto din Nigeria. Grupul Renault este, în prezent, lider pe continentul african, cu o cotă de piaţă de 18%. În 2018, francezii au vândut peste 216.000 de vehicule în Africa, principalele volume de vânzări fiind înregistrate în Maroc, Algeria, Africa de Sud şi Egipt.

În plus, Renault vrea să importe din Brazilia alte două modele, Kwid şi Oroch (un pickup bazat pe SUV-ul Duster), pentru a le distribui în Nigeria prin reţeaua comercială a Coscharis Motors.