Conform datelor Renault, modelele pick-up reprezintă aproape 75% din piaţa vehiculelor comerciale uşoare (LCV) din America de Sud, peste 920.000 de unităţi, astfel încât Renault a preferat să prezinte Duster Oroch în Brazilia şi nu la Salonul Auto de la Paris, care s-a desfăşurat în perioada 2 – 19 octombrie.

'Duster Oroch este un model robust, reprezintă munca desfăşurată de centrul de design al Renault din Sao Paulo şi comprimă o energie emoţională, caracteristică designului din America Latină', a afirmat Laurens van den Acker, şef de design la grupul Renault.

'Duster Oroch reprezintă o ilustrare concretă a strategiei noastre de a dezvolta produse destinate pieţelor din America Latină', a declarat Denis Barbier, preşedintele diviziei din America de Nord şi de Sud a producătorului auto francez.

Acesta a adăugat: 'Bazat pe Duster, care este unul din cele mai bine vândute modele ale noastre în regiune, Salonul Auto explorează lumea pick-up-urilor, un segment absent la noi în acest moment, dar care totalizează peste 900.000 vehicule vândute anual'.

Conceptul Duster Oroch are o cabină dublă (pentru cinci pasageri), roţi de 18 inci, iar tabloul de bord are un ecran multimedia care prezintă în timp real imagini capturate de două camere instalate în spatele vehiculului.

În 2013, la nivel mondial, au fost vândute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci pieţe pentru acest automobil, de la lansare şi până acum, sunt: Rusia, unde au fost vândute 151.633 unităţi sub brandul Renault, Franţa – cu 145.612 unităţi sub brandul Dacia, Brazilia – cu 117.303 unităţi sub brandul Renault, India – cu 85.974 unităţi sub brandul Renault, şi Germania – cu 70.159 unităţi sub brandul Dacia.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit între timp un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

AGERPRES