Clotilde Delbos, adjunctul directorului general al producătorului auto francez, a anunțat joi, că Renault nu va mai produce vehicule utilitare pentru rivala Fiat Chrysler, deoarece Fiat Chrysler finalizează acordul de fuziune cu grupul auto francez PSA, transmite Reuters, citată de agerpres.

Conform unui acord încheiat de fostul şef al Renault Carlos Ghosn, compania franceză producea vehicule utilitare Fiat Talento la fabrica sa din Sandouville, în Franţa, din 2016.

„Punem capăt unor contracte, inclusiv cel cu Fiat”, a afirmat Delbos.

De menționat este faptul că, Renault fabrică şi motoare diesel pentru alte companii şi are câteva colaborări în domeniul producţiei, inclusiv cu partenerul nipon de alianţă Nissan.

„Vânzările către partenerii noştri vor continua să încetinească, iar apoi se vor stabiliza la un nivel scăzut, până când vom putea semna noi contracte”, a explicat Delbos.

Șase ani de colaborare

Potrivit sursei citate, PSA urmează să finalizeze acordul de fuziune cu Fiat până la 30 martie 2021. Renault a preluat contractul privind producerea vehiculelor utilitare pentru Fiat de la PSA în 2014.

Groupe Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule, în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 şi relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.