O delegaţie a companiei franceze, condusă de adjunctul şefului diviziei Renault din Rusia, Igor Titov, a studiat câteva zone din regiunea Khabarovsk ca posibile locaţii pentru o viitoare fabrică.

‘Specialiştii Renault au examinat facilităţile de producţie de la fabricile Daldizel şi Gorky şi unele zone din Khabarovsk. Delegaţia a vizitat de asemenea oraşul Sovetskaya Gavan, unde a studiat situaţia fostei companii Northern Shipyard’, a anunţat guvernul acestei regiuni.

Titov a declarat că Renault ar avea nevoie de aproximativ 25 de hectare pentru o viitoare fabrică, inclusiv 20.000 metri pătraţi pentru clădirea fabricii şi restul pentru depozitarea materialelor.

‘Principalele cerinţe pentru fabrici sunt furnizarea gazelor naturale şi o linie de cale ferată. Bunurile finite vor fi transportate pe calea ferată către regiunile Rusiei şi vor fi de asemenea vândute în Extremul Orient rus’, a explicat reprezentantul Renault.

Guvernatorul regiunii Khabarovsk, Vyacheslav Shport, l-a asigurat pe Titov că vor fi create condiţiile necesare pentru ca Renault să înceapă producţia de maşini.

Firma de investiţii Troika Dialog, împreună cu Renault şi compania de stat Russian Technologies deţine fiecare 25% plus o acţiune din producătorul auto rus AvtoVAZ. În decembrie 2007, Renault a plătit un miliard de dolari pentru participaţia sa la AvtoVAZ.
SURSA: Agerpres