Unul dintre cele mai importante modele cu care Renault are în plan cucerirea poziției de lider mondial în domeniul vehiculelor electrice va ajunge la clienți cu câteva luni mai târziu decât era programat. Conform unor oficiali ai companiei, deși va fi prezentat oficial la expoziția auto de la Paris de la sfârșitul lui septembrie, modelul ZOE nu va fi livrat celor care îl comandă decât în primele luni ale anului viitor.
Jurnaliștii ANE menționează că întârzierea livrărilor către dealeri și clienți este legată de unele probleme descoperite la sistemul de infotainment R-link prezent și în dotarea modelului Clio. R-link permite șoferilor să controleze anumite funcții ale mașinii prin comandă vocală astfel încât aceștia să fie nevoiți să își ia ochii de la drum.
Prețurile pentru ZOE au fost deja făcute publice la salonul auto de la Geneva din aceată primăvară. Conform Renault, cea mai ieftină versiune a modelului 100% electric, Life, va costa 15.700 de euro de în timp ce variantele superioare, Zen și Intens, au un preț de bază de 17.500 de euro. Distanța care poate fi parcursă de ZOE cu o singură încărcare este de circa 210 km.
Renault comercializează deja trei modele de vehicule electrice: sedanul Fluence ZE, utilitara Kangoo ZE și micul Twizy, destinat aglomerărilor urbane.