Membrii Consiliului de Supraveghere sunt: Joseph Bernhard Mark Mobius, Gerhard Roiss, David Charles Davies, Jacobus Gerardus Huijskes, Manfred Leitner, Hans-Peter Floren, Riccardo Puliti, Lucian Dan Vlădescu şi George Băeşu.

De asemenea, acţionarii au aprobat să nu se stabilească un fond de premiere a angajaţilor din profitul societăţii şi să nu se efectueze nicio plată aferentă anului financiar 2012, astfel cum prevedea articolul 106 din contractul colectiv de Muncă până la data de 18 mai 2012.

În Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor s-a aprobat alocarea sumei de 213,551 milioane lei din profitul pe 2012 pentru rezerva legală, precum şi distribuirea de dividende în sumă de 1,586 miliarde lei, valoarea dividendului brut fiind stabilită la 0,028 lei/acţiune.

Grupul Petrom a încheiat anul 2012 cu un profit net de 3,946 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de rezultatul net de 3,759 miliarde lei, raportat la finele lui 2011, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale companiei.

Profitul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom SA s-a cifrat la 3,953 miliarde de lei, în creştere cu 5% comparativ cu anul anterior. Profitul pe acţiune este de 0,0698 lei, faţă de 0,0663 în 2011.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din Europa de Sud-Est în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde de euro în ultimii opt ani.

La sfârşitul anului 2012, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 775 milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.

Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, Petrom a început operaţiunile comerciale la centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi la parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. AGERPRES