Eşti reţinut când vine vorba să te prezinţi unor oameni noi? Te temi să vorbeşti cu persoane necunoscute? Te trezeşti de multe ori că nu îţi găseşti cuvintele? Ţi-e teamă să nu spui ceva nepotrivit, să fii respins sau să te simţi un intrus? Ţi-ar plăcea să te simţi mai în largul tău alături de alţi oameni şi să îţi poţi face uşor prieteni noi? Depăşeşte-ţi teama de a cunoaşte oameni noi şi de a începe o conversaţie şi clădeşte legături reale cu cei din jur, indiferent de ocazie sau context.

Ai vrea să ai parte de beneficiile care se obţin doar dacă poţi creşte numărul de oameni pe care îi cunoşti? Debra Fine, autoarea cărţii „Arta de a-ţi cultiva noi relaţii – Iniţiază conversaţii, întreţine-le, construieşte relaţii, dezvoltă prietenii şi extinde-ţi afacerile“ a trecut ea însăşi de la a fi o persoană timidă la a fi o persoană deschisă, extravertită, iar ea ne prezintă paşii care au ajutat-o să facă această tranziţie. Sfaturile practice şi simple pe care le oferă te pot ajuta să atingi un nivel mai bun de împlinire personală.

Începe prin a te gândi la necunoscuţi ca la viitori amici, nu ca la nişte oameni de care să-ţi fie teamă sau pe care să-i eviţi. La urma urmelor, prietenii sau asociaţii noştri au fost la un moment dat nişte străini. Întâlnind oameni noi şi devenind un bun partener de conversaţie, vei reuşi să câştigi noi parteneri de afaceri, clienţi şi nu numai.

Lucrurile mici pe care le faci contează foarte mult când vine vorba de networking. Fie că eşti expert sau novice în relaţionarea cu cei din jur, lucrarea de faţă te va determina să analizezi felul în care interacţionezi cu cei din jur, fie ei prieteni sau clienţi, sau alte persoane aparţinând comunităţii tale.

Din această carte vei învăţa că dezvoltarea unei reţele de cunoştinţe necesită concentrare şi hotărâre, creativitatea contează foarte mult şi consecvenţa este extrem de importantă, fiind cea care determină stabilirea de viitoare contracte.

Adevărul este că orice se poate întâmpla când ai curajul să iniţiezi o conversaţie cu un necunoscut. Poţi să găseşti noi oportunităţi de afaceri, un client nou sau chiar să câştigi un prieten.

Debra Fine este fondatoarea companiei The Fine Art of Small Talk, care îi învaţă pe profesioniştii în afaceri abilităţi avansate de comunicare pentru evenimente de networking, conferinţe, oferind sfaturi foarte utile pentru atragerea unor potenţiali clienţi. Este un fost inginer şi recunoscută pe plan internaţional ca trainer şi speaker. Debra locuiește în Colorado împreună cu soţui său, Steve.