Cât costă școala de șoferi în 2024? Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice necesită un permis de conducere valabil. Mulți români se întreabă cât costă cursurile de șofat în 2024.

Cât costă școala de șoferi în 2024?

Obținerea documentului menționat anterior se face prin urmarea cursurilor unei școli de șoferi. Atât pregătirea practică, cât și cea teoretică sunt foarte importante.

Amintim că circulația pe drumurile publice presupune cunoașterea și respectare unor reguli și proceduri.

Totuși, costurile sunt un alt aspect care trebuie luat în considere. Ele pot fi diferite în funcție de mai mulți factori.

De exemplu, tariful poate fi influențat de reputația școlii, de tipul autovehiculului folosit la pregătirea practică, de categoria dorită și nu numai.

Pagina de internet a unei școli de șoferi din București arată că prețurile pentru Categoria B nu scad sub 2.000 de lei în 2024.

Școala de șoferi
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Doritorii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar

Amintim că există și alte taxe și plăți care trebuie luat în considerare, pe lângă tarifele școlii de șoferi. De exemplu, școala auto poate impune o taxă pentru utilizarea mașinii în ziua examenului practic.

La înscriere este obligatoriu și dosarul medical. Acesta include o serie de analize și teste psihologice care pot fi mai scumpe sau mai ieftine, în funcție de mai mulți factori.

Pentru înscrierea la școala de șoferi, viitorii șoferi trebuie să pregătească o serie de documente. Este vorba despre următoarele:

  • carte de identitate;
  • fișa medicală;
  • avizul psihologic;
  • certificat de cazier judiciar cu mențiunea pentru examenul auto (valabil 6 luni);
  • taxa de eliberare a permisului;
  • 2 fotografii tip permis/raport.

Dosarul pentru înscrierea la școala de șoferi trebuie să conțină și o cerere tip cu datele personale, dar și certificatul medical care să ateste că solicitantul este apt să conducă autovehicule din categoria pentru care se solicită permisul.

Pentru a putea susține examenul pentru permisul de conducere, doritorul trebuie să aibă 24 de ore de teorie și 30 de ore de conducere în trafic.

Persoanele care nu reușesc să promoveze proba practică sunt obligate să facă cel puțin șase ore suplimentare

Trebuie menționat și că persoanele care nu reușesc să promoveze proba practică sunt obligate să facă cel puțin șase ore suplimentare de conducere. Acestea presupun minim 3 ședințe în plus.

Pentru Categoria B, costul unei ședințe suplimentare este cuprins între 150 și 200 de lei.