Serialul o urmărește pe tânăra Regină a Angliei, căreia destinul i-a hărăzit să conducă o țară prin cele mai tulburi vremuri, scrie The Guardian. Această captivantă dramă nu ocolește nici turbulențele din Familia Regală, iar dacă „The Crown” ne arată ceva, este că a fi regina Angliei nu este ceva atât de minunat pe cât s-ar crede.

În plus, presa britanică a fost întotdeauna obsedată de Familia Regală. Iar cel mai tragic moment provocat de această atenție uriașă a jurnaliștilor și fotografilor pentru membrii Casei Regale a fost moartea prințesei Diana, în 1997.

Publicul se așteaptă ca regina Elisabeta a-II-a să fie un simbol al valorilor britanice: mândria, unitatea, stabilitatea și continuitatea. Puțini știu însă că, deși este regină, Elisabeta a-II-a nu poate face tot ce vrea. Ba chiar există o mulțime de lucruri care îi sunt complet interzise. Site-ul The List ni le reamintește.

Nu i se permite să aibă opinii politice

Spre deosebire de supușii ei, Regina Elisabeta trebuie să fie „ neutră în ceea ce privește chestiunile politice”, potrivit site-ului regal. Asta înseamnă mai ales că Regina nu poate vota sau candida la alegeri. Se pare însă că Suverana Marii Britanii a încălcat regula, în 1976, când a declarat:„Am pierdut coloniile americane pentru că ne-au lipsit oamenii de stat”.

Într-un alt caz, regina a făcut un comentariu politic mai voalat despre referendumul din Scoția, spunând: „Sper că oamenii se vor gândi foarte bine la viitor”.

Nu se poate lăsa atinsă de un „muritor de rând”

Membrii Familiei Regale nu au voie să fie atinși de „muritorii de rând”. Conform Reuters, contactul fizic rămâne unul dintre „cele mai mari tabu-uri din jurul monarhului britanic”. Această regulă nu înseamnă că regina nu a atins niciodată pe nimeni din afara familiei. Ea a fost fotografiată în timp ce ținea brațul în jurul lui Michelle Obama, iar CNN a remarcat că e un „gest semnificativ”.

Nu are voie să dea autografe

Deși este considerată o celebritate, reginei nu i s-a permis niciodată să dea autografe. Explicația ar fi una foarte simplă: membrii Familiei Regale nu au voie să-și pună numele pe diverse lucruri pentru fani, pentru ca semnătura lor să nu fie falsificată ulterior. Daily Mail a dezvăluit că o veche felicitare de Crăciun, din 1954, care ar fi fost trimisă de regină și de soțul său, prințul Philip, valorează 4.500 de lire sterline doar pentru că semnătura reginei Elisabeta este ceva atât de rar.

Nu a avut niciodată libertatea de a alege numele copiilor săi

Poate părea un lucru absurd, dar e sigur că Regina Elisabeta nu a avut niciodată libertatea de a alege numele copiilor, așa cum o face orice părinte. Potrivit Vogue, numele copiilor născuți în Familia Regală nu pot fi alese la întâmplare. Acestea trebuie să cinstească în primul rând istoria, aducând un omagiu strămoșilor, și, în același timp, trebuie să fie la modă.

Interzis să stea picior peste picior

Una dintre cele mai ciudate reguli pe care trebuie să le urmeze cei din Familia Regală are de-a face cu modul în care femeilor NU li se permite să stea. Poate părea hilar, dar Regina Elisabeta nu are voie să stea picior peste picior. Cu toate acestea, se pare că ar fi încălcat de câteva ori regula, în tinerețe.