Doliu în cinematografie!

Amintim că regizorul, scenaristul şi actorul american Dennis Berry a fost căsătorit cu două actriţe emblematice ale Noului Val, Jean Seberg şi Anna Karina.

„Regizorul Dennis Berry a încetat din viaţă la Paris, pe 12 iunie. Înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, el a plecat să o găsească pe Anna Karina”, a declarat agentul său, Ouarda Benlaala, conform afp.com

Regizorul, scenaristul și actorul Dennis Berry a murit la 76 de ani

Născut în SUA, Dennis Berry trăia la Paris încă din 1970. Acesta s-a căsătorit în 1972 cu actriţa americană Jean Seberg, alături de care Jean-Paul Belmondo a jucat în filmul „A bout de souffle”, peliculă emblematică a Noului Val, regizată de Jean-Luc Godard în 1960, potrivit sursei menționate.

Totuși, cuplul era deja separat când actriţa Jean Seberg a murit la Paris, în 1979. În 1982, Dennis Berry s-a căsătorit cu o altă figură reprezentativă a Noului Val, daneza Anna Karina, care a apărut în mai multe filme regizate de Jean-Luc Godard, între care „Pierrot Le Fou”.

Aceasta a fost a patra căsătorie a Annei Karina şi ultima. În 2018, ea remarca, oarecum surprinsă, „am fost căsătorită timp de aproape 40 de ani cu acelaşi bărbat”, într-un interviu acordat sursei menționate.

Dennis Berry, fiul lui John Berry, de asemenea regizor, a avut numeroase roluri mici alături de vedete precum Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo (în „Borsalino”) şi chiar de Johnny Hallyday, în filme regizate de Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray şi André Téchiné.

În calitate de regizor, el a realizat „Le Grand Délire”, primul său film, în 1975, cu Jean Seberg şi Isabelle Huppert. În 2017, i-a dedicat soţiei sale un documentar: „Anna Karina, souviens-toi” („Anna Karina, aminteşte-ţi”). Ultimul său film, „Sauvages”, a fost lansat în 2019.

Dennis Berry a regizat, de asemenea, mai multe seriale de televiziune, precum „Highlander”, în care Marion Cotillard apare într-un episod din 1992 , „Stargate Sg-1” şi „The Crim”.

Sursă foto: Dreamstime