Cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, varianta indiană a coronavirusului se răspândește rapid în Marea Britanie, devenind aici tulpina dominantă.

Varianta indiană se răspândeşte rapid

În unele zone ale Angliei, este responsabilă pentru mai mult de 60% din infecții. „Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple în Statele Unite”, a afirmat dr. Anthony Fauci. El a avertizat că varianta Delta poate fi asociată cu o boală mai severă și un risc mai mare de spitalizare.

Vestea bună este că vaccinurile demonstrează că pot proteja împotriva variantei Delta. Conform unui nou studiu realizat de Public Health England, două doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost eficiente în procent de 88% împotriva bolii simptomatice a variantei Delta, comparativ cu 93% eficacitate în cazul variantei Alpha.

Aceasta din urmă a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie. Eficacitatea a scăzut la 33% după doar o doză. Fauci i-a îndemnat pe toți cei care au primit prima doză de vaccin Pfizer sau Moderna să se asigure că vor fi vaccinați și cu a doua.

„Și pentru cei care încă nu au fost vaccinați, vă rog să vă vaccinați”, a îndemnat el. Fauci spune că vaccinarea este cel mai bun mod de a ne proteja și de a opri această variantă care se răspândește și devine dominantă în SUA.