Mutarea momentului în ceea ce privește vaccinul anti-COVID vine direct din Anglia. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul acesteia, prinţul Philip, ar ”putea face public” momentul când se vor vaccina împotriva COVID-19. Informația a fost dezvăluită de publicaţia The Times citând surse anonime din anturajul casei regale, informează Reuters, conform Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a, care este în vârstă de 94 de ani şi soţul său, de 99 de ani, se vor afla, cel mai probabil, printre primele persoane care vor primi vaccinul. Guvernul de la Londra are de gând să prioritizeze vârstnicii în momentul lansării campaniei de imunizare cu vaccinul Pfizer, autorizat pe 2 decembrie în Marea Britanie.

Regina se bucură de o popularitate ridicată în societatea britanică, iar susţinerea vaccinului în mod public de către suverană va reprezenta un mesaj puternic pentru contracararea informaţiilor eronate care circulă online.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Marea Britanie. Noul coronavirus a provocat decesul a peste 60.000 de persoane în Regatul Unit şi a infectat peste 1,7 milioane.

Unde petrece sărbătoarea Crăciunului

Familia regală a fost la rândul său afectată, atât prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, cât şi fiul său cel mare, prinţul William, fiind testaţi pozitiv la COVID-19 în prima parte a anului.

Potrivit listei grupurilor care au prioritate la vaccinare stabilite de guvern, primele doze urmează să fie administrate rezidenţilor şi personalului din azilurile de bătrâni, urmate de persoane cu vârsta peste 80 de ani şi angajaţilor din domeniul sanitar.

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi soţul ei, prinţul Philip, vor petrece anul acesta Crăciunul la Castelul Windsor, pentru prima dată în mai mult de 30 de ani, a anunţat marţi Palatul Buckingham. Cuplul regal petrece în mod tradiţional sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa din Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), unde li se alătură şi alţi membri ai familiei, dar în faţa situaţiei sanitare, suverana, cu o sănătate fragilă, a decis să rămână în reşedinţa situată la periferia Londrei.