Potrivit unor surse citate de PeopleRegina Elisabeta a II-a nu a purtat nici mască de protecție în cadrul evenimentului de miercuri. Evenimentul la care regina britanică a fost prezentă a fost cel care a marcat centenarul Royal Australian Air Force şi care a fost organizat la CWGC Air Forces Memorial din Surrey, un monument situat la mică distanţă de Castelul Windsor, informează Agerpers.

În luna ianuarie, biroul de presă de la Palatul Buckingham a confirmat că atât suverana, cât şi soţul ei – prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, primiseră primele doze ale unui vaccin anti-COVID-19. Totodată, sursa citată a mai precizat că nu va mai face anunţuri suplimentare despre momentul în care cuplul regal britanic urma să fie vaccinat cu dozele de rapel.

În luna februarie, regina Elisabeta a II-a a vorbit într-o conferinţă video despre momentul vaccinării sale cu prima doză şi a folosit un termen colocvial din engleza britanică – “the jab” (“înţepătură”). Atunci, regina britanică susținea că vaccinul a fost făcut rapid și nu a durut deloc.

Regina Elisabeta a II-a nu a simțit nimic

“A fost ceva foarte rapid, primisem multe scrisori de la oameni care se declarau surprinşi de cât de uşor a fost să primească vaccinul. Iar ‘înţepătura’ nu a durut deloc”, a declarat suverana în acea conversaţie online pe care a purtat-o cu miniştrii Sănătăţii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Marea Britanie.

Prințul William a reacționat și el la rândul său. Acesta s-a arătat mândru de exemplul pe care bunicii lui îl transmit cetăţenilor britanici, în timp ce a stat de vorbă într-un apel video în luna ianuarie cu mai mulţi angajaţi din prima linie şi cu voluntari din Marea Britanie despre campania de vaccinare din această ţară.

Totodată, acesta îi încuraja pe britanici să se vaccineze pentru a putea pune capăt pandemiei de coronavirus.

“Bunicii mei au primit primele doze ale vaccinului şi sunt foarte mândru de ei pentru că au făcut acest lucru. Este cu adevărat important ca toată lumea să se vaccineze”, declara prinţul William, în ianuarie.

De menționat este faptul că, acesta care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în 2020.