Din cauza evoluției pandemiei de coronavirus în Marea Britanie, tradiţionala paradă militară organizată în fiecare an pentru a celebra aniversarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost anulată, a anunţat vineri Palatul Buckingham, citat de AFP.

Regina va împlini 95 de ani

Suverana britanică va împlini vârsta de 95 de ani pe 21 aprilie, însă aniversarea ei este celebrată în mod tradiţional în luna iunie printr-o amplă paradă militară în centrul Londrei, denumită “Trooping the Colour” şi la care participă sute de militari şi mii de spectatori.

Această ceremonie îşi are originea în pregătirile de război din secolele trecute, când toate drapelele erau arătate soldaţilor britanici pentru ca aceştia să le recunoască în confuzia care domneşte de obicei pe câmpul de luptă.

Pentru a înlocui acest eveniment anual, este avută în vedere o paradă la Castelul Windsor, situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra.

Anul trecut, ceremonia “Trooping the Colour” a fost anulată şi înlocuită cu un eveniment de amploare redusă la Castelul Windsor, unde regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, s-au izolat începând din martie 2020, luna în care pandemia de coronavirus a început să se manifeste în Marea Britanie.

Maladia COVID-19 a provocat peste 126.000 de decese în Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată din Europa.

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţi în ianuarie 2021 cu seruri anti-COVID-19.

Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost externat marţi dintr-o clinică din Londra, după o lună de spitalizare, pe durata căreia a fost tratat pentru o infecţie şi a suportat apoi o intervenţie pentru o afecţiune cardiacă.

Kate Middleton intervine în scandalul momentului

Interviul acordat de Meghan Markle și prințul Harry a generat îngrijorări la Casa Regală. Toată lumea s-a arătat dezamăgită de modul în care ducii de Sussex au descris întreaga situație. O reacție vine acum și din partea ducesei de Cambridge, Kate Middleton.

Mai exact, se pare că aceasta s-a arătat dezamăgită de declarațiile făcute de ducii de Sussex, în interviul acordat pentru Oprah Winfrey. Chiar dacă a fost afectată vizibil de modul în care Meghan Markle a povestit totul, Kate a reușit însă să își vadă de activitățile sale zilnice

Totodată, se pare că povestea lui Meghan are două variante, nu doar cea prezentată de ducesa de Sussex, însă nu poate răspunde acestor acuzații.

„A fost foarte greu pentru Kate în ultimele zile, dar ducesa și-a respectat angajamentele oficiale. Oamenii au observat că părea abătută și reținută. În culise, era tristă, dezamăgită și rănită. Din ce am aflat, există mai multe variante despre cearta de dinainte de nuntă, nu doar cea prezentată de Meghan.

Kate credea că totul s-a rezolvat, astfel încât redeschiderea discuției despre acest subiect a fost umilitoare. Kate nu poate răspunde acestor acuzații, iar Harry și Meghan știu foarte bine acest lucru”, a declarat Katie Nicholl pentru publicația britanică OK!Magazine.