Regina Elisabeta a II-a s-a vaccinat împotriva COVID-19

Cuplul regal din Marea Britanie, a fost vaccinat împotriva COVID-19 la reședința regală de la Windsor. Aceștia se alătură celor 1,5 milioane de britanici care s-au vaccinat deja, în momentul în care țara trece printr-o grea încercare, după ce vineri s-au înregistrat cele mai multe decese din cauza virusului de la începutul pandemiei.

Astfel, Regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, după cum a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

”Regina şi Ducele de Edinburgh au primit astăzi vaccinurile anti-COVID-19”, indică o declaraţie a Palatului Buckingham.

Regina Elisabeta are 94 de ani, iar soţul său 99 de ani.

O sursă apropiată familiei regale a menţionat că vaccinurile au fost administrate de către un medic de familie la reşedinţa regală de la Castelul Windsor.

1,5 milioane de britanici s-au vaccinat

Cuplul regal britanic se alătură astfel celor 1,5 milioane de persoane din Regatul Unit care au primit până în prezent prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Marea Britanie a înregistrat vineri recordul de decese de la începutul pandemiei, respectiv 1.325 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, şi încă 68.053 de cazuri de infectare.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat anterior starea de ”incident major” în capitala britanică, avertizând că noul coronavirus se răspândeşte incontrolabil în acest oraş şi spitalele riscă să fie copleşite dacă oamenii nu respectă restricţiile.

Conform unei estimări comunicate marţi de biroul naţional de statistică, pe ansamblul Angliei circa 1,12 milioane de persoane erau infectate săptămâna trecută, respectiv circa o persoană din 50, raport care la Londra este de 1 la 30.

Aflată într-un al treilea lockdown, după ce în decembrie la Londra şi în alte zone din Anglia a fost descoperită o variantă mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 ce a provocat această creştere semnificativă a îmbolnăvirilor, Marea Britanie a intrat într-o cursă contracronometru pentru vaccinarea populaţiei.