Britanicii au un nou motiv de suparare. Printul William cheltuieste banii publici intr-un ritm ametitor si asta in deplina „discretie”. Presa din Albion a descoperit recent ca „printisorul” se deplaseaza in interes personal cu un elicopter al Fortelor Aeriene Regale (RAF), care nu prea ar trebui sa zboare decat in misiuni de urgenta sau in zone de conflict.

 

Pana acum, escapadele lui William au costat contribuabilii britanici peste 50.000 de lire sterline, iar ultima, din Hexam, unde Will a participat la nunta unor veri a stors fix 8.716 lire sterline, pretul unei berline de clasa medie. Elicopterul, un Chinook,  a aterizat in gradina parintilor logodnicei lui William, desi vorbim despre un aparat de zbor extrem de costisitor, aflat in grija Ministerului Apararii care a devenit celebru dupa operatiunile din Afganistan si Irak. Mai mult, presa a fost indignata ca aparatul a dat cateva ture in jurul casei logodnicei lui William, la cererea expresa a acestuia, ca in cazul unui star de la Hollywood.

 

Alta data, pe 2 aprilie, un zbor de trei ore cu aparatul mentionat a costat 11.985 de lire sterline, tot pentru a satisface un moft de-al lui William.

 

Casa Regala se apara si sustine ca William, ca membru al Fortelor Aeriene, stie sa piloteze un astfel de aparat si orele in plus in care il foloseste il ajuta sa isi imbogateasca experienta de pilot. In realitate, William a urmat un curs de 10 de zile si a primit decretul de pilot chiar de la tatal sau, in cadrul unei ceremonii din Lincolnshire.

 

Click pentru a vedea cu ce se „plimba” William pe banii britanicilor

 

0-14995-capital88743.jpg

 

Sursa: Guardian