Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, internat în Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu împreună cu soţia sa, ambii infectaţi cu noul coronavirus, îi îndeamnă pe romi să aibă încredere în medici şi să meargă la spital să se testeze, iar dacă sunt bolnavi, să rămână internaţi, pentru a fi vindecaţi.

Întrebat dacă testul pentru noul coronavirus pe care l-a făcut a fost pozitiv, Cioabă a confirmat.

”Dacă se agravează, pe urmă nu mai poate să îi salveze nimeni”

„Sunt bine, dar la spital. Sunt eu cu Sighi (Sighişoara – n.r.) aici, acum. (…) Eu am fost în contact cu aceştia de la stabor.

Eu am fost la o judecată şi de acolo m-am dus în maşină, cu trei membri ai staborului şi aceştia toţi trei au ajuns la spital. Acum îmi e teamă şi mie şi am zis să vin să îmi fac şi analize şi mi le repet. Eu am venit să îmi fac analize”, a declarat Dorin Cioabă, joi seara.

Cioabă îi îndeamnă pe toţi romii care au simptomele bolii să meargă la spital.

„Să meargă la spital în primul rând, că e foarte bine să vadă, are sau nu are, unde le dă medicamente de răceală şi le trece, că nu e altceva, ca să nu se agraveze, că dacă se agravează, pe urmă nu mai poate să îi salveze nimeni”, a mai spus Dorin Cioabă.

”M-au trecut toate gândurile”

El a declarat joi pentru Antena 3 că s-a speriat teribil la auzul veștii că este infectat cu noul coronavirus, având în vedere că suferă și de diabet.

”M-au trecut toate gândurile”, a spus Dorin Cioabă, ca să arate cât de speriat a fost.

La începutul pandemiei de COVID-19, două rude ale lui Dorin Cioabă, un unchi şi soţia acestuia, au decedat din cauza noului coronavirus, însă aveau şi comorbidităţi.