Potrivit ministrului, numărul total final va fi cunoscut la sfârşitul zilei de marţi când se va încheia procesul de reactualizare a listelor electorale.

"Listele electorale permanente au fost reactualizate şi se reactualizează. Astăzi, când noi vorbim, sunt 18.292.514 persoane cu drept de vot. Ele se reactualizează până în data de 24 iulie. Aceea este ultima cifră pe care o vom utiliza. Diferenţa dintre această cifră eventuală şi cifra finală din această seară poate să fie de câteva sute de persoane", a explicat Ioan Rus.

El a menţionat că au fost organizate 18.548 de secţii de votare, dintre care 18.242 în ţară, restul în afara graniţelor.

Ioan Rus a explicat că, faţă de referendumul pentru demiterea preşedintelui din 2007, în acest an au fost organizate suplimentar 1.068 de secţii de votare pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de cetăţeni să îşi exercite dreptul electoral.

"Prin acest efort suplimentar am urmărit, şi la solicitarea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a discursului public al celor interesaţi de acest lucru, să creăm posibilitatea unui număr cât mai mare de cetăţeni să poată vota. Ministerul Administraţiei şi Internelor a comandat, în aplicarea dispoziţiilor hotărârilor de Guvern, buletinele de vot, timbre autocolante, ştampile, tot ceea ce este necesar pentru ca acest proces să se desfăşoare normal şi firesc", a precizat ministrul Ioan Rus.
Sursa: Agerpres