Românii care vor să ajungă la mare trebuie să știe că Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează, duminică, cea de-a 41 -a ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”.

Conform programului, tarifele pentru o noapte pe litoralul românesc pornesc de la 35 de lei de persoană, iar prețurile sunt ”cu până la 75% mai mici decât cele din vârful sezonului”, se menţionează într-un comunicat al FPTR.

În jur de 100 de hoteluri participă la această ediție, iar aproape 10.000 de locuri de cazare pe noapte vor fi disponibile, anunță sursa citată. Președintele FPTR susține că acest program este mult așteptat de români, în special pentru cei care își doresc o vacanță la prețuri cât se poate de accesibile.

10.000 de locuri de cazare disponibile pe litoralul românesc

Cei care aleg să meargă pe litoral de săptămâna viitoare vor avea parte de o vreme călduroasă, dar și de o apă caldă, a mai spus acesta, care îi îndeamnă pe români să profite de această ofertă.

„În ciuda scurtării vacanţei de vară a elevilor şi a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, „Litoralul pentru Toţi” este un program aşteptat şi dorit atât de români care s-au bucurat deja de o vacanţă în plin sezon, cât şi de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral.

Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă şi îi îndemn pe turişti să rezerve în această activitate pentru că preţurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinaţiile concurente, iar vremea se anunţă a fi însorită şi călduroasă toată luna septembrie”, a declarat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Tarife cu până la 75% mai mici decât în vârf de sezon

În ceea ce privește prețurile, FPTR menționează că tarifele prin programul „Litoralul pentru Toţi” sunt cu până la 75% mai mici faţă de cele din vârf de sezon. Totodată, sejururile vor putea fi achitate și cu voucherele de vacanță.

Prețul pentru o noaptea la un hotel de trei stele, pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare, pornește de la 35 de lei persoană, anunță sursa citată. De cealaltă parte, turiștii care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive vor plăti tarife care încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele, pentru minimum două nopţi de cazare.