Această promoţie, care a început pe 15 iunie 2011, va fi valabilă până la 30 noiembrie 2011. Biletele cu preţ redus pot fi achiziţionate numai online, prin serviciul Bilete CFR online/e-commerce pus la dispoziţie de CFR Călători şi Raiffeisen Bank.

Reducerea la plata cu cardurile MasterCard sau Maestro (indiferent de banca emitenta) se acordă la suma finală, după ce au fost aplicate şi alte eventuale discount-uri acordate de CFR Călători, cum este cea pentru cumpărarea unui bilet dus-întors. Biletele se achiziţionează de pe site-ul www.cfrcalatori.ro. Clientul se înregistrează pe site, alege destinaţia şi selectează modalitatea de plată online, cu cardul. Dupa finalizarea tranzacţiei, acesta va primi pe mail biletul de călătorie, în varianta electronică. Tipărirea biletului nu este obligatorie, clientul fiind identificat în tren doar pe baza cărţii sale de identitate şi a ID-ului de bilet.

„Ne-am propus prin această ofertă încurajarea achiziţionării biletelor de tren precum şi creşterea sumelor tranzacţionate prin serviciul e-commerce, pe site-ul CFR Călători. Initiaţiva noastră a înregistrat un real succes în rândul utilizatorilor serviciului, acest lucru fiind confirmat de creşterea cu 350% a rulajelor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut” a spus Mihai Negulescu, director Acceptare Carduri & E-Commerce, Raiffeisen Bank.

„Creşterile spectaculoase înregistrate la plăţile online cu MasterCard şi Maestro pe site-ul CFR Călători susţin trendul de anul trecut, când tranzacţiile în comerţul electronic cu carduri MasterCard şi Maestro au avut un avans de 49%, iar volumul brut al tranzacţiilor de 37%”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „La succesul campaniei a contribuit şi perioada de vară şi, implicit, de vacanţă. Acum cred că reducerea este binevenită pentru toată lumea şi mai ales pentru studenţi, care vor putea să profite de o modalitate comodă şi rapidă de a-şi cumpăra biletele de tren, dar şi de un preţ mai bun, în weekend-urile când merg acasă”, a încheiat Gabriel Ghiţă.