Imaginează-ţi că faci o fotografie cu telefonul tău inteligent şi imediat după aceasta toţi prietenii tăi de pe Facebook sunt automat identificaţi, fără ca tu să intri măcar pe site-ul reţelei de socializare. Acesta este viitorul pe care îl promite compania Viewdle.
În prezent, cei care fac fotografii nu le încarcă imediat pe Facebook, iar atunci când o fac nu stau să identifice (tag) toţi prietenii care apar în poze. Cei de la Viewdle afirmă pe site-ul lor că au cea mai avansată tehnologie de recunoaştere a feţei pentru dispozitive mobile. Soluţia lor detectează automat toate persoanele dintr-o fotografie, care au cont pe Facebook, şi le identifică (tagged) instant.
Compania a primit 10 milioane de dolari de la companiile Best Buy, Blackberry, Qualcomm şi fondul de investiţii Anthem Venture Partners pentru a dezvolta în continuare acest program de recunoaştere facială.
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/HVeSzfKudFo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

Te-ar putea interesa și: