Noul coronavirus a ucis un număr record de 865 de persoane în Statele Unite în termen de 24 de ore, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins.

Această creştere spectaculoasă a ridicat la 3.873 de decese bilanţul total de la debutul pandemiei.

Țara cu cel mai mare număr de cazuri

Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (188.172), cu 24.743 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu.

Nefericitul record al numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia, când au fost raportate 969 decese, informează Agerpres.

În context, trebuie precizat faptul că medicul Anthony Fauci, membru important al comitetului antipandemie organizat la Casa Albă, a declarat că autoritățile se așteaptă ca decesele provocate de COVID – 19 să se ridice undeva între 100.000 și 200.000 de americani.

Spectrul foametei

De departe, orașul New York este cel mai lovit de noul coronavirus. Atât de lovit, încât, luni, o navă spital, USNS Comfort, a andocat în partea de vest a Manhattan-ului ca să preia bolnavii ce nu sunt afectați de COVID. Ideea este aceea de a elibera din paturile spitalelor din New York.

Oficialii americani au început să fie îngrijorați de alt aspect ale actualei crize, cum ar fi lipsa de alimente. Nimeni nu era pregătit pentru așa ceva, cu atât mai puțin SUA.

Revolte generate de aceste lipsuri ar putea izbucni oricând, oriunde și acest gând nu este de natură să liniștească autoritățile americane.