‘Avem un obiectiv intern de 1.200 de aeronave, dar cred că că am putea avea o evoluţie chiar mai bună’, a afirmat la o conferinţă John Leahy, la scurt timp după ce Airbus a încheiat o afacere importantă în Japonia.

În primele nouă luni din 2013, Airbus a înregistrat 1.112 comenzi.

În iulie, EADS, compania mamă a Airbus, anunţa că se aşteaptă la cel puţin 1.000 de comenzi de avioane în acest an. Surse din industrie au declarat că obiectivul companiei se apropie de 1.200 de comenzi.

Leahy a explicat că nu a fost fixat o nouă ţintă de vânzări pentru acest an.

Luni, Airbus a câştigat luni prima sa comandă de la Japan Airlines Co Ltd (JAL), intrând pe o piaţă dominată până acum de rivala Boeing. Acordul prevede achiziţia a 31 de avioane din familia A350, a căror valoare de catalog se ridică la 9,5 miliarde de dolari, cu opţiunea de a se cumpăra încă 25 modele A350.

‘Această este o imensă victorie pentru Airbus şi o mare pierdere pentru Boeing. Airbus încearcă să spargă monopolul Boeing, care durează de decenii, şi în acelaşi mod Boeing vrea să păstreze Airbus în afara comenzilor de la JAL şi ANA’, a declarat analistul Scott Hamilton, de la compania Leeham Co, din Seattle.

Anul trecut, Airbus a pierdut titlul de cel mai mari constructor aerian din lume, în faţa rivalului american Boeing, atât în termeni de comenzi cât şi de avioane livrate.

Sursa: Agerpres