Producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser va cumpăra cu 2,5 miliarde de lire sterline (aproape trei miliarde de euro) compania SSL International, tot din Marea Britanie, cunoscută pentru producerea sandalelor Scholl şi a prezervativelor Durex.

Reckitt Benckiser, care produce printre altele analgezicele Nurofen şi Strepsil, a anunţat că preţul oferit acţionarilor SSL pentru un titlu este cu 33% mai mare decât cotaţia de închidere de marţi. Prin această achiziţie, grupul britanic vrea să-şi consolideze poziţia pe segmentul sănătate şi îngrijire personală, foarte important din punct de vedere comercial în ultimii ani.

„Operaţiunea va majora cifra de afaceri a diviziei de sănătate cu peste 36%, la circa 2,8 miliarde de lire sterline, o treime din cifra de afaceri totală a grupului”, a declarat directorul general al Reckitt, Bart Becht.

Grupul a menţioneat că vizează sinergi la nivelul cheltuielilor de 100 de milioane de lire sterline pentru noua entitate până la sfârşitul anului 2012.

SURSA: Mediafax