Jurnalistul Dan Popa readuce în prim plan, pe blogul personal, câteva declarații ale autorităților referitoare la recesiunea din 2009 vs cea din 2014.

"Nu discut acum cauzele recesiunilor, pentru ca sunt nerelevante in acest context. Vreau doar sa arat aici despre cum o ceapa stricata poate parea o portocala apetisanta, daca o fotografiezi dintr-un unghi potrivit si intr-o lumina bine aleasa. Aprilie 2009. Romania intra in recesiune. La putere, era PDL. In opozitie, PSD. Ce spuneau principalii jucatori…."

Ce spunea ATUNCI Victor Ponta : “Este o realitate tristă: de azi, în mod oficial, România este în recesiune. După două trimestre consecutive cu scădere economică, este o realitate”, a spus Ponta.

Ce spune ACUM Guvernul: (prin Cristi Socol, consilierul lui Victor Ponta): “Definitia recesiunii este gresita. Adevaratii economisti nu se iau dupa doua trimestre de scadere economica…”

Traian Basescu (ATUNCI), atac la BNR: “Optimismul manifestat de BNR dupa aprilie nu are acoperire in evolutiile viitoare economice, motiv pentru care vom avea o scadere de produs intern brut in trimestrul al doilea, ceea ce inseamna intrare in recesiune dupa toate normele. Pe toate planurile”, a declarat Traian Basescu.

Ce spune ACUM  Basescu  (atacul s-a mutat spre Ponta): Romania a intrat in recesiune, “indiferent ce definitii ar utiliza dottore” Victor Ponta, a declarat joi presedintele Traian Basescu, care a avertizat ca daca se aproba reducerea CAS cu trei puncte procentuale Romania va pierde acordul cu FMI si Uniunea Europeana si va intra in criza.

Premierul de ATUNCI  (Emil Boc) :”Eu văd partea plină a paharului. Era de aşteptat să avem o scădere economică în primul trimestru. Ceea ce este îmbucurător este că, începând cu lunile martie şi aprilie, se întrevăd semne de redresare economică” ( la numai o luna dupa anuntul privind intrarea in recesiune)

Premierul de ACUM (Victor Ponta): “Evoluţia primului semestru comparativ cu perioada similară a anului trecut marchează o creştere economică de 2,6%. Există 150.000 locuri de muncă în plus, precum şi încasări la buget şi din fonduri europene”, spune Ponta.

Citiți și: România în recesiune: maşina economiei nu merge cu statistici

Economia României a trecut pe scădere! Ponta: "Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE"