Dolarul a trecut pe depreciere faţă de euro, după ce Obama l-a învins în alegeri pe republicanul Mitt Romney, potrivit estimărilor unor posturi americane de televiziune, potrivit Bloomberg, citat de mediafax.ro.

Dolarul australian s-a apreciat pentru a treia zi consecutiv, în timp ce acţiunile din Asia au avansat.  Cererea pentru euro a fost limitată, întrucât Grecia se îndreaptă către un vot în parlament asupra unui pachet de măsuri de austeritate necesare pentru pachetul de ajutor extern.

"Politica monetară va rămâne relaxată în mandatul lui Obama, astfel că dolarul va fi vândut. Vânzarea de dolari s-ar putea să nu dureze atât de mult, întrucât SUA se apropie de momentul activării automate a unui set de creşteri de taxe şi reduceri de cheltuieli", a declarat Michiyoshi Kato, vicepreşedinte la Mizuho Corporate Bank.

Dolarul s-a depreciat cu 0,5%, la 1,2872 dolari pe euro în această dimineaţă la Londra, după ce s-a aflat anterior în urcare cu până la 0,2%.
Președintele Barack Obama a câștigat un nou mandat de patru ani la Casa Albă
cu 303 de voturi electorale, după ce și-a adjudecat Ohio, unul din statele cheie, şi Virginia. Obama are cu 33 peste pragul de 270 de care avea nevoie pentru a rămâne la Casa Albă.

Sursa: mediafax.ro