Ei bine, social-democrații anunță că tocmai astăzi se vor demara lucrările la centura ocolitoare a Bacăului, care va deveni parte integrată a viitoarei autostrăzi a Moldovei, coridorul IX pan european.

”Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier. #NeRespectamPromisiunile”, a anunțat PSD pe pagina de Facebook.

Companii private, primării, unele din ele chiar cu primari PSD, personalități publice, sindicate și persoane fizice și-au anunțat solidaritatea față de inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi și vor protesta astăzi, timp de 15 minute, față de lipsa acută a investițiilor publice în infrastructura rutieră de mare viteză.

Mișcarea #șîeu a pornit de la inițiativa lui Ștefan Mandachi de a construi, din fonduri proprii, primul metru de autostradă din Moldova.